Terug naar overzicht

Scouts Sint-Paulus

Nieuwe jeugdlokalen als paviljoen in het park

Het betreft de bouw van nieuwe lokalen voor scouts Sint-Paulus en scouts Intact in het buurtpark het Lemmekesveld.

Het gebouw wordt opgevat als een flexibel en toekomstgericht gebouw met een grid van dragende kolommen en balken. Er werd gezocht naar een economisch ruimtegebruik, de verticale circulatie gebeurt daarom via de buitenruimte.

De scoutswerking wordt volledig op het park gericht: aan de parkzijde komt een polyvalente ruimte en 4 jeugdlokalen met hoge raampartijen voor een maximale relatie met het park. Door middel van flexibele wanden kunnen de lokalen opgesplitst of samen gebruikt worden, de verschillende zones zijn ook van buitenaf toegankelijk wat een flexibel gebruik door verschillende groepen mogelijk maakt.

Een uitstekende luifel als verlengde van het dakvlak zorgt voor een overdekte circulatiezone en voor zonnewering in het gebouw. De technische ruimtes worden geconcentreerd langs de perceelsgrens en vormen een buffer tov. de naastliggende tuinen.

Het parkpaviljoen wordt afgewerkt met een houten gevelbekleding en aluminium buitenschrijnwerk in een rode kleur. Een gevelplint in beton zorgt voor een strakke belijning en beschermt de houten beplanking tegen vervuiling. Ook de wanden van de ondergrondse verdieping worden uitgevoerd in stootvast en watervast beton.

  • Jaar: 2022
  • Programma: nieuwbouw scoutslokalen
  • Locatie: Heverlee (Leuven)
  • Opdrachtgever: VZW Sint-Paulus