Terug naar overzicht

Renovatie voormalige peda tot hedendaagse studentenhuisvesting

03/10/2023

In opdracht van projectontwikkelaar Dyls werkt czaar aan de renovatie van de voormalige peda Sint-Augustinus tot hedendaagse studentenhuisvesting. Het gebouw is deel van het beschermd stadsgezicht Sint-Jacobsplein te Leuven. De renovatie houdt maximaal rekening met de historische waarde van het gebouw en met waardevolle elementen in en rond het gebouw.

De renovatie van het pand heeft als doel het exterieur en de uitstraling van het gebouw te behouden en te versterken. Zo zullen gevels en dak geïsoleerd en gereinigd worden en zal het buitenschrijnwerk vervangen worden. Ook in het interieur worden waardevolle elementen behouden en geherwaardeerd.

Naast de esthetische en historische aandachtspunten wordt er ook ingezet op het verhogen van de leefkwaliteit in het gebouw door de energetische prestaties van het gebouw gevoelig te verbeteren, de technische installaties te vervangen door hedendaagse energiezuinige technieken (warmtepompen) en indeling & oppervlaktes van de 33 studentenkamers te optimaliseren.